Новини

4.11.2011 г.

Български организации могат да участват в международен конкурс за проекти в информационното общество

Категория: Възможности

Български държавни структури, академичната общност, организации на гражданското общество и частния сектор могат да участват в конкурс за проекти в областта на информационното общество на Международния съюз по далекосъобщенията (ITU). Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията изпрати писма с информация за възможностите за включване в инициативата до заинтересовани страни от администрацията.

Конкурсът WSIS Project Prizes 2012 е за проекти и програмни документи в 18 категории, сред които са публична инфраструктура, електронно управление, сигурна информационна среда, културно многообразие.

Крайният срок за кандидатстване е 20 януари 2012 г. Гласуването за най-добър проект ще бъде до 10 април 2012 г, а наградените предложения ще бъдат обявени на церемония на 15 май 2012 г. в Женева по време на Среща на върха на международната организация.

Наградените проекти ще бъдат включени в справочници за най-добри световни практики в областта на информационното общество и ще бъдат прилагани в други държави.