Новини

5.2.2009 г.

Стартира ІІ-ри кръг на Проект „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100" с финансиране от 2008 година.

Категория: Възможности

Бюджетът за тази година е 1, 778 млн. лева и е осигурен от Министерството на икономиката и енергетиката. Това е петата година за изпълнение на проекта, с която общият му бюджет  достига 6,4 млн. лева.
Проектът  осигурява безвъзмездна финансова помощ от 10 000 до 20 000 лв. за перспективни бизнес идеи. Инициативата се осъществява с подкрепата на Програмата на ООН за развитие, чрез проект "Заетост чрез подкрепа на бизнеса" (JOBS).
Със  средствата от бюджета за  2008 година се предоставя безвъзмездна финансова помощ за стартиране на собствен бизнес на предприемачи, желаещи да регистрират фирми на територията на областите Пазарджик, Плевен, Смолян и Ямбол.
В периода от 9 до 17 февруари 2009 г., на територията на областите Ямбол, Смолян, Пазарджик и Плевен ще се проведат традиционните информационни срещи.
Насоките за кандидатстване  по Проект 100, Заявка за участие в проекта за съответната област и Договор по Проект 100 можете да изтеглите от страницата на МИЕ, раздел „Предприемачество", Микро, малки и   средни предприятия, Проект 100, а също така и от страницата на Проект JOBS.
Сайтът на проекта е с адрес www.pro-100.org