Новини

27.7.2009 г.

Правителството на министър-председателя Бойко Борисов встъпи в длъжност

Категория: Правителствени

На тържествена церемония в Гранитната зала на Министерския съвет се състоя церемонията на приемствеността между правителството с министър-председател Сергей Станишев и новоизбрания кабинет с премиер Бойко Борисов. Правителството, излъчено от коалицията БСП-НДСВ-ДПС, предаде щафетата на управлението на изпълнителната власт на Правителството на европейското развитие на България, формирано от политическа партия ГЕРБ.

Новоизбраният премиер Бойко Борисов посочи, че при управлението си ще осигури приемственост на всичко добро, свършено от предишния кабинет и на това, което е толерирано от Брюксел. Той подчерта, че допуснатите досега слабости ще бъдат отстранени и изрази надежда да срещне конструктивност в лицето на опозицията и единство по ключови за България въпроси като евроинтеграцията, националната сигурност и въвеждането на еврото.

Министър-председателят заяви, че няма да допусне етническа нетолерантност и политически гонения.

Досегашният премиер Сергей Станишев поздрави министър-председателя Бойко Борисов и членовете на новия кабинет за убедителната подкрепа в Народното събрание и им пожела да работят за България с високо чувство за отговорност, осъществявайки необходимите промени, ускорявайки реформите в редица сектори, най-вече в правосъдието и вътрешните работи, в подобряването на бизнес средата и в преодоляването на въздействието на икономическата криза.

Програмната декларация на Правителството на европейското развитие на България можете да прочетете тук.