Новини

11.1.2010 г.

При освобождаването на пощенски пратки ще се премине към обслужване на едно гише

Категория: Финанси

При освобождаването на пощенски пратки ще се премине към обслужване на едно гише. За това се споразумяха директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов и главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Милен Керемедчиев по време на работна среща, която се проведе тази сутрин в сградата на Агенция „Митници".
На срещата бяха обсъдени механизмите за подобряване на обслужването на клиентите при получаване на пощенски пратки. Директорите и на двете ведомства се обединиха около становището, че това е изключително важен проблем за клиентите и трябва да бъдат взети неотложни мерки за решаването му.
Сформираха се две работни групи - в Агенция „Митници" и съответно в „Български пощи", които да изработят конкретните стъпки, необходими за облекчаване на процедурата. Целта е „освобождаването" на пратките да става на едно гише. Това ще спести на клиентите явяването на множество гишета, включително банкови. Работните групи ще проучат възможностите за организиране на изнесени работни места на Агенция „Митници" в пощенските станции.
В четвъртък ще се проведе втора среща с участието на експерти и ръководствата на Агенция „Митници" и „Български пощи" ЕАД, на която ще се определи план за внедряване на промените и ще се набележат мерки за по-тясно сътрудничество в дългосрочен план.