Обществени консултации

Проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на средства от държавния бюджет за 2014 г. за реализиране на Национален план от инициативи за честване на 10-та годишнина от членството на Република България в НАТО

С Решение № 819 от 21 декември 2013 г. на Министерския съвет бе приет  Национален план от инициативи за честване на 10-годишнина от членството на Република България в НАТО през 2014 г.

Националният план, включващ конкретни инициативи, институции, отговорни за изпълнението им, и проектобюджет, бе изготвен от Междуведомствена работна група, създадена със заповед № Р-241/18.11.2013 г. на Министър-председателя. В работата й участваха представители на Администрацията на Президента, Администрацията на Народното събрание, Министерството на външните работи, Министерството на отбраната, Министерството на образованието, Министерството на регионалното развитие, Министерството на културата и Министерството на финансите, както и представители на НПО и медиите. Бе решено честванията да преминат под патронажа на Президента на Републиката, в качеството му на Върховен главнокомандващ на въоръжените сили. Бе съгласувана и Международна програма на честванията, свързана с дейностите на дипломатическите представителства на Р България в Кишинев (в качеството на посолство за контакт на НАТО), Вашингтон и Брюксел.


Дата на откриване: 27.1.2014 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Външна политика, сигурност и отбрана
Дата на приключване: 9.2.2014 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари