Обществени консултации

Проект на ПМС за одобряване на допълнителен трансфер за 2014 г. за отбелязване на 145-годишнина от създаването на БАН

През 2014 г. се навършват 145 години от създаването на  Българското книжовно дружество,  чийто правоприемник е днешната Българска академия на науките. БАН е единствената автономна национална организация, създадена за научни изследвания в полза на обществото и държавата.

Българска академия на науките е най-старата институция в съвременна България, създадена девет години преди възстановяването българската държавност и сформирането на Третата българска държава. Тази година академията отбелязва 145 години от създаването си.

По повод годишнината с Постановление № 65  на Министерския съвет от 21 март 2014 г. са предоставени 200 000 лв. за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2014 г. Разпределението на средствата е посочено в приложение към Постановлението.

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров е предложил промяна в приложението на някои от позициите и размера на сумите към тях. Промяната се  налага  поради неотложна необходимост от извършване на ремонт на големия салон в централната сграда на БАН и прецизиране на разходите във връзка с честването. 


Дата на откриване: 22.5.2014 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Образование
Дата на приключване: 5.6.2014 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
31 май 2014 г. 21:38:20 ч.
Владимир

Проект на ПМС за одобряване на допълнителен трансфер за 2014

БАН трябва да бИде BANnnnn-at докато не започне да прави наука..в момента са тунеядци .. има държавата проект - БАН кандидатства, БАН имат проект ако си струва държавата плаща - с/у резултати плащане - това е ....аман трябва да се изкорени ..служебната наука ..