Обществени консултации

Закон за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър транспонира в българското законодателство изискванията на Директива 2012/17/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 13 юни 2012 г. за изменение на директива 89/666/ЕИО и директиви 2005/56/ЕО и 2009/101/ЕО на Европейския парламент и на Съвета по отношение на взаимното свързване на централните, търговските и дружествените регистри. Директива 2012/17/ЕС предвижда взаимното свързване на търговските регистри Срокът за транспониране в националните законодателства на държавите - членки е до 7 юли 2014 г., а връзката между търговските регистри се предвижда да се реализира до 2017 г.


Дата на откриване: 29.5.2014 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Правосъдие и вътрешни работи
Дата на приключване: 11.6.2014 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
30 май 2014 г. 11:56:22 ч.
Владимир

Закон за търговския регистър

Изкарайте от този калпав закон от времето на Орешарски&Хърсев като асистенти от ВИИ Карл Маркс ...очистете всички несъответствия ..или нямате капацитет!? Да това е, нямате капацитет.

Въпрос: Докога в Търговски регистър ще се мъдрят и вписват Едноличните търговци- това са физически лица, не търговски дружества! Да само компаниите трябва да се впишат, е ...трябва закон за компаниите тогава - нали???
Да ама и Едноличните търговци друга фискална и законова регулация ..промени по всички нива - що ли да си губите времето да властувате ....нали, и/или ви да препишете от водещите ...или сте по уми и ще ги напишете.. или не, просто сте мързеливи, тъпи, не ви се поема отговорност, нямате идея ... и/или не ви пука и само кръпки ще правите!

Нови 600к лева, ще искате за чудото ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР..демек като има нещо да правите и трябва парици да ръснат данъкоплатците, а той регистърчето ... колко ли парици прави годишно, оставащи на разположение на правителството да си ги харчи ..как му е угодно...а!?

Следователно ...??? Универсални.. Смешници.. #оставка ...

Толкова пък неукост за 25 години преход ... е не е вярно - .. още колко ли глупости и кръпки ще гледаме ...???

30 май 2014 г. 11:59:41 ч.
Владимир

Сорри

Търговски закон поправете а от там и търговски регистър Сорри ама като четох некачествените неща ..прехвърляне на топката .. предложени на Зинайда З и ясно кипнах ,,,#оставка

Не ставате бе хорА, ЕДНА ГОДИНА СИМУЛАЦИЯ И ВЛСАТУВАНЕ ... НИЩО СВЯСНО ...ВЪН

02 юни 2014 г. 00:41:16 ч.
yurukov

Отмяна на таксата за интеграция

Да отпадне таксата за получаване на базата от данни със свободен достъп. Заплаща се от 4 фирми, които я препродават, а постъпленията не опрадават разходите по поддържка на неизползваемия портал. При свободното пускане на данните, натоварванеъо на портала ще намалее значително, защото йората щр се насочат към по-качествени услуги, а в същото време ще има дисъп до същите данни, както и сега. Единствената разлика е, че сегашната система е изключително трудна за работа и на практика не отговаря на изискването на закона за предоставяне на публичен досъп. Captcha-ата сама по себе си е сериозрн проблем.