Обществени консултации

Проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни бюджетни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2014 г.

          С проекта на Постановление на Министерския съвет се предвижда одобряване на допълнителни бюджетни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2014 г. в размер на 47 000 лв. за организиране на лятна почивка на българското Черноморие за децата на загинали по време на протестите в Киев, Украйна. Отпускането на средствата е във връзка с чл. 5, ал. 3, т. 6 от Постановление No. 234 на Министерския съвет от 1 август 2011 г. за политиката на Република България на участие в международното сътрудничество за развитие (Обн. - ДВ, бр. 61 от 09.08.2011 г., изм., ДВ бр. 5 от 2013 г.)

          Поканата за лятна почивка на българското Черноморие за децата на загинали по време на протестите в Киев бе отправена към украинските власти по време на работно посещение в Украйна с хуманитарни подбуди и като жест на приятелско отношение от страна на България към украинския народ.

          Мероприятието цели стимулиране и по-нататъшно задълбочаване на доброто сътрудничество между Република България и Украйна и обогатяване връзките между българските и украинските институции.

         По молба на украинското министерство и с оглед избягване на възникването на евентуален конфликт между децата бе решено, общата група деца да бъде разделена на две групи по признак:  деца на загиналите от Майдана и деца на загинали военнослужещи.

       Общият брой на почиващите украински граждани е 56 души, като в тази бройка са включени придружители за децата до 12 г. съгласно разпоредбите на Закона за закрила на детето в Република България.


Дата на откриване: 30.5.2014 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Външна политика, сигурност и отбрана
Дата на приключване: 13.6.2014 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
01 юни 2014 г. 23:48:52 ч.
temida

Има ли разлика между руски и украински сираци ?

На какво основание, без да питате данъкоплатците, изразявате предпочитание към едни сираци, а пренебрегвате други ? Нима сираците от Одеса страдат по различен начин ? Не ви ли е срам да правите политика с деца на загинали хора ??? Не ни харчете парите за аморални цели !!!