Обществени консултации

Проект на РМС за предложение до Народното събрание за преобразуване на частното висше училище - самостоятелен колеж с наименование "Колеж по икономика и администрация" и със седалище Пловдив в специализирано Висше училище по сигурност и икономика

Преобразуването е по предложение на ръководството на висшето училище въз основа на положителна оценка на съответния проект от Националната агенция за оценяване и акредитация.

Проектът предвижда в преобразуваното висше училище да се обучават студенти по специалности от три професионални направления: Администрация и управление, Икономика и Национална сигурност за придобиване на образователно-квалификационна степен "бакалавър" по чл. 42, ал. 1, т. 1, буква "б" от Закона за висшето образование, както и образователно-квалификационна степен "магистър".

След преобразуването повечето от студентите на колежа ще продължат обучението си във Висшето училище по сигурност и икономика. За тези, които искат да се дипломират на степен "професионален бакалавър по ..." при условията, по които са приети, актът предвижда прехвърлянето им в друг колеж, за което е осигурено съгласието на ректорите на съответните висши училища.


Дата на откриване: 16.10.2014 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Образование
Дата на приключване: 30.10.2014 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари