Обществени консултации

Проект на Решение на Министерския съвет за приемане на Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма (2015-2020 г.) и План за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма (2015-2020 г.)

През последните години се проявява тенденция на разпространение и засилване на радикализацията и тероризма в глобален план, която засяга интересите и сигурността на Република България. Текущото състояние на средата за сигурност налага предприемането на адекватни мерки за ефективно противопоставяне на радикализацията и тероризма. Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма е с хоризонт на действие 2015-2020 г. Планът съдържа конкретни дейности, които да подпомогнат изпълнението на стратегията.


Дата на откриване: 16.11.2015 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Правосъдие и вътрешни работи
Дата на приключване: 30.11.2015 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
17 ноември 2015 г. 22:51:45 ч.
vnmilen

Този закон ограничава правото на българите да изкажат възмущението, омразата, мизерията и болката си

Този закон ограничава правото на българите да изкажат възмущението, омразата, мизерията и болката си, които са им причинени през последните 25 години на "Преход" (т.е. на геноцид срещу българското население). Този закон не цели реални мерки срещу нелегалните имигранти, които всекидневно пресичат като на парад бъгларските граници (официално потвърдено от МВР!), а цели ограничаване на свободата на словото (изконно право в демократичните държави!)Вместо да се чудят политиците как да превърнат Васил Левски в терорист (защото, ако този закон се приеме, ние няма да имаме право да го цитираме), да се хванат и:
- да затворят границите на България, както в момента правят всички демократични и развити държави-членки на Е.С.
- да осъдят всички свързани с Ахмед Моса Ахмед и клетката на ИД
- да изгледат и осъдят изказването на  Ахмед Доган поиска да прекрои българските граници
- да изгледат и осъдят изказването на Хафъзов, който също поиска антибългарски: "България е зажадняла за вас, България ви чака, чакат ви Родопите, Добруджа и Айтоското поле, и Лудогорието. Моят благороден, велик, смел турски народ няма ли да им даде да разберат на 5-ти октомври, ще го направи, нали?"
- да се претърси Бъглария изоснови за нелегални имигранти, защото те могат да носят със себе си както химическо, така и биологическо оръжие!

 
Действия трябват, а не проформа, господа политици!

18 ноември 2015 г. 11:30:39 ч.
Malvina

Отново анти-български закон. Стига орязване на правата ни.

Не мога да повярвам, че за пореден път ни се готви едно нещо замаскирано като друго нещо. Тази стратегия, ако мога да я нарека така, е само начин да се забрани на българските граждани да изказват мнението си и е директно посегателство върху също така наречената демокрация в България. Не сме тъпи, съзнаваме, колко широки тълкувания може да има следното: 

"Формиране на междуведомствена работна група за създаване на нормативна база за противодействие на изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в СМИ.", както и други смущаващи точки в т. нар.  стратегия. Вие може би не съзнавате, но ни взехте всичко, обрекохте българите на геноцид, сега вече ще ни наказвате и за мнения по интернет. Искам да кажа, че с антибългарската си политика българските правителства са тези, които най-много насаждат омраза. Ако най-накрая извършителите на убийства и всякакви престъпления и от ромски произход започнат да получават адекватни наказанания, това ще намали много напрежението в българското общество. Преди около месец възрастната жена Емилия Бузова беше пребира до смърт, а извършителят беше пуснат и обвинен в кражба на одеало и 30лв. Нима след това очаквате разбиране и похвални слова от Българските граждани след такива случаи? Ако поне малко ви е грижа, няма да подложите българския народ на това поредно орязване на правата. И в България и в Европа бяха пуснати безконтролно хора идващи от райони с тероризъм, сега ще пишем стратегии. Затваряйте границата и затворете вече известните последователи на ИД в България вместо да се занимавате с бюрокращини.

18 ноември 2015 г. 14:32:09 ч.
danailster

Мълчанието/цензурата не е решение

Уважаеми членове на Министерски съвет,

С разработването на мерки за ограничаване на свободата на изказ вие целите да затворите очите си и очите на българите за съществуващи и наболели проблеми. Вашите усилия трябва да целят елиминиране на предпоставките за радикализация и тероризъм, а не да ги борите с мълчание. Напълно подкрепям коментарите преди и моя и повтарям ясните и конкретни предложения на vnmilen с надеждата да ги изпълните:

- да затворят границите на България, както в момента правят всички демократични и развити държави-членки на Е.С.
- да осъдят всички свързани с Ахмед Моса Ахмед и клетката на ИД
- да изгледат и осъдят изказването на  Ахмед Доган поиска да прекрои българските граници
- да изгледат и осъдят изказването на Хафъзов, който също поиска антибългарски: "България е зажадняла за вас, България ви чака, чакат ви Родопите, Добруджа и Айтоското поле, и Лудогорието. Моят благороден, велик, смел турски народ няма ли да им даде да разберат на 5-ти октомври, ще го направи, нали?"

- да се претърси Бъглария изоснови за нелегални имигранти, защото те могат да носят със себе си както химическо, така и биологическо оръжие!

18 ноември 2015 г. 22:28:26 ч.
зоя

НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ

Продължава геноцида срещу българите.Кое е демократичното,за какво ни беше демокрация?Няма да може българин да си каже мнението.Живеем в страх от нови данъци ,в страх от нелегални,в страх от роми...само страх.Проявете разум,озъптете престъпниците и никой няма да мрази никой.Помислете за народа най- накрая-не против него отново.Не чувствам,че живея в демократична страна,а точно обратно...спрете .

18 ноември 2015 г. 22:46:08 ч.
Златина

Забраните са измислени за да се нарушават, депутати!

1.3. Формиране на междуведомствена работна група за създаване на нормативна база за противодействие на изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в СМИ.

На вниманието на господата  погазващи конституционните ни права : Забраната и следенето ни в интернет, няма да промени нищо в начина ни на мислене! Ако си мислите, че въпросните терористи ще обсъждат в интернет целите, начина, доставчика, продавача, изпълнителя, явно не гледате достатъчно американски филми! До сега, при нито един атентат, няма предоставена достоверна интернет информация, просто защото комуникацията е на съвсвем друго ниво, и ВИЕ го знаете. Поне имайте този микрон смелост да си признаете, че не ви харесва начина, по който ви обсъждат в интернет пространството, още един микрон смелост да осъзнаете, че българския народ не е достатъчно зомбиран и продължава трескаво да мисли с главата си. Неумелият опит на екипа от РБ да пробутат закона в средата на годината беше стопиран, защо си мислите, че сме глупави, колкото вас, че да го пробутвате под друга форма? Може би сега е момента да се обърнете и да почерпите опит от други европейски държави, да се приравните към тях, след като по нищо друго не успяхте да ни приравните. Въпреки следенето и слухтенето, коя държава успя да предотврати всички инициирани атентати? Нито имате ресурсите, нито опита, нито желанието да се справите с кашата, която забъркахте, в това сте ненадминати - признахме ви го! 

С неуважение, към вас и с надежда, че ще проумеете фактите!

 

19 ноември 2015 г. 00:40:53 ч.
nina_17

Стига вече

Използвате американския модел за ограничаване на правата на гражданите използван след 2011г. Тогава те използваха думата "тероризъм", за да получат пълна власт да правят каквото си искат, да цензурират всичко неудобно, с което Америка се превърна в едно недемократично общество. Този филм вече сме го гледали. Сега всявайки сртах и паника, използвайки същата дума, Вие искате да прокарате закон , с които да ограничите неудобните изказвания , безнаказано обвинявайки гражданите ,че говорят на "езика на омразата" и да ги обявите за радикалисти. И ако го приемете това означава ли, че цялото пазарджишко гето ще търка наровете в затвора, също така ще затворите ли джамиите където реално се промиват мозъци, особено поселата в балкана, където хората нямат паро да мислят и да говорят нищо различно от това, което проповяда имама? Направихте грешката на европейците, те се напълниха с мюсулмани, а Вие дадохте на ромите небивала досега власт и то заради няколко гласа повече... сега сте щели да ги интегрирате! 25 години не го ли правехте, като гледам с какъв успех....сега са едно доста силно общество, което клони към радикализация, това се говори от години! Айде оправете се първо с тях, а нас ни оставете да си бъдем радикални патриоти!

19 ноември 2015 г. 12:19:08 ч.
kuramiyanko

От Възмутен по темата

На Вашето внимание пиша господа т.нар. "политици". До кога ще продължавате геноцида над българския народ изповядващ православното христянство и имащ българско самосъзнание? До кога ще сте зле прикрити подлоги на чужди интереси? Отдавна трябваше да забраните т.нар. БХК и тям подобни структури. Прочетете отново новата и древната ни история и там ще откриете че от нас българите в Европа няма по- толерантна нация! Спомнете си геноцида над нас в българските етниески области в годините 1913-1918. Престанете да казвате на черното бяло и обратно. Достатъчна е една разходка из Татар Пазарджик - циганската махала и да се уверите че у нас има радикален ислям. Вместо да се борите с неграмотността на циганите и мюсюлманите, Вие пак нас подхванахте. Като не можете да измисите как това да стане, а Вие не можете, вземете доказания от Т. Живков начин - занаят и работа за държавата. Изровете си празните кратуни от пясъка, помислете и може би ще се осъзнаете в каква обстановка се намираме всинца. А от старата загиваща блудница наречена Европа, очиведно вече никакви принципи и ценности не можем да вземем, освен разбира се да "усвоим" парите за постигането на спорни цели. Самата Европа е пред същностното си заличаване до максимум 20г. - какво Вие ще научите оттам?! Вземете се в ръце и охранявайте държавната ни граница, затваряйте по затворите т.нар. "бежанци", когато това са млади, здрави и прави мъжаги. Бежанец това са старци, жени и деца, но не млади мъже. Като как точно раздавате статут на бежанец, при положение, че не сте видяли личните им документи?! За последно Ви призовавам спрете със словоблюдието, откровено безмислените документи и предприемете действия за защита на Република Българи ведно с всички нейни граждани, а не да обслужвате съмнителните (все още) малцинства!

19 ноември 2015 г. 14:02:37 ч.
жана11

странен закон

Живял едно време един султан. Много му трябвали пари и решил да вдигне данъците. Вдигнал ги и пратил везира да види как народът приема тази непопулярна мярка. Везирът се върнал и докладвал: - Псуват и работят, Ваше Величество. - Вдигни данъците още! -наредил султанът. След няколко дни отново проводил везира на проверка. - Още повече работят и още по-страшно псуват -докладвал пратеникът. На третото вдигане на данъците везирът се върнал и усмихнато докладвал: - Поданиците са го ударили на веселба, май вече свикнаха. - Явно прекалих, намалявай данъците веднага! - наредил султанът.

Разказвам тази притча ,защото с желанието си да ограничите заслужените критики къв вас , просто ще предизвикате  друга реакция. Знаете каква. Ако това е ,което искате- продължавайте.Сега хората отчасти изпускат "парата"- в социалните мрежи  и сайтове.Ограничите ли това,нещата ще станат неуправляеми Мислете бе  хора,самоизбирате се там ,знаете го по-добре и  от нас . На народа явно му липсва инстинкт на самосъхранение, но вие ,дето ни управлявате -би трябвало да имете поне , Траем от години неадекватните ви решения ,антибългарската ви политика и геноцида ,който упражнявате над народа.Не разбирате ли ,че времената вече са други

19 ноември 2015 г. 15:01:45 ч.
Тихомир Атанасов

Ще направите терорът на Българския Хелзинкски Комитет над свободната мисъл законен?

Ще направите ли терорът на Българския Хелзинкски Комитет над свободната мисъл законен?
 
Кого ще ми заповядате чрез БХК да обичам и кой ще бъде "езикът на любовта"? БХК ли ще преценява кой език е на омразата и кой на любовта? Любов и омраза са чувства - ще ни пращате в затвора за чувства? Вие сте кретени!
 
Стратегия
за противодействие
на радикализацията и тероризма
(2015 – 2020 г.)
.....
47. Прилагането на мултиинституционален подход и взаимодействието с
представителите на гражданските и съсловните организации, неправителствения и частния
сектор, местните общности, в т.ч. религиозните и общностните лидери в квартала и/или
населеното място следва да е в насока на: 
.....
· Изготвяне на специални програми за противодействие на радикализацията в
нейните различни форми. Програмите се изготвят от компетентните органи на
изпълнителната власт съвместно с неправителствените организации, религиозните и
етническите общности и частния сектор и са насочени както към преодоляване на
уязвимостите на определени индивиди и групи, така и към противодействие на различните
екстремистки идеи и проявления, в т.ч. расизъм, ксенофобия, престъпления, извършени от
омраза, и др
........
50. Изграждане на действащи механизми за противодействие на езика на омразата,
расизма и ксенофобията.
 
И още един въпрос: кое точно ще наричате екстремистка пропаганда? И за кое точно ще ни разработва ДАНС
*******************
П Л А Н
за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма
(2015–2020 г.)
ЦЕЛ ДЕЙНОСТ СРОК
ОТГОВОРНИ ИНСТИТУЦИИ
Водеща 2016 г. ДАНС МВР, НРС, СВИ – МО
....................................................................
2.8. Разработване на методика за установяване на сайтове, чрез които се
осъществява екстремистка пропаганда и открити призиви за насилствени
действия.
 
 
 

19 ноември 2015 г. 16:10:41 ч.
venci

Това е цензура в най-гнусния си вид !

Да обяснявате как ще се борите с тероризма ,а същевременно да се опитвате да забраните на хората да изказват свободно мнението си за действията ви. Това ли е свободата на словото?  С цялостната си политика обричате народа на мизерия ,а сега искате да заличите българската нация като вкарате огромен брой индивиди чужди на религията и културата на българите които не могат и не искат да се интегрират по никакъв начин. Мислите ,че сме глупави ли? Мислите ,че сме неорганизирани и слепи? Никъде това не е проработило.Няма да мине и у нас. Ефектът ще е точно обратният. Вече се е натрупала критична маса и това може да е искрата която ще подпали всичко. Не знам доколко сте грамотни ,но Фейсбук далеч не е единствената форма на комуникация в интернет. Има канали и мрежи които няма как да следите и филтрирате. Просто за дни всичко ще се пренесе там. Нямате нито ресурсите,нито капацитета да спрете общественото недоволство. Не и по този начин. Единственият ви шанс е спешно да промените политиката си по "бежанският проблем" и политиката на "отворените врати". Вижте Унгария, вижте Полша!  Подобни мерки и закони само ще катализират процеса на дестабилизация и в този огън правителството ще е първата жертва. Кой ще го подкрепи? Полицията ли? Или военните? Не се изправяйте срещу народа. Търпението му е съвсем на ръба. Повярвайте ми.

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

19 ноември 2015 г. 17:39:37 ч.
bgmania

антибългарски закон

Този закон ограничава правото на българите да изкажат възмущението, омразата, мизерията и болката си.

Този закон ограничава правото на българите да изкажат възмущението, омразата, мизерията и болката си, които са им причинени през последните 25 години на „Преход“ (т.е. на геноцид срещу българското население). Този закон не цели реални мерки срещу нелегалните имигранти, които всекидневно пресичат като на парад българските граници (официално потвърдено от МВР!), а цели ограничаване на свободата на словото (изконно право в демократичните държави!).

Вместо да се чудят политиците как да превърнат Васил Левски в терорист (защото, ако този закон се приеме, ние няма да имаме право да го цитираме), да се хванат и:

– да затворят границите на България, както в момента правят всички демократични и развити държави-членки на Е.С.

– да осъдят всички свързани с Ахмед Моса Ахмед и клетката на ИД

– да изгледат и осъдят изказването на Ахмед Доган поиска да прекрои българските граници

– да изгледат и осъдят изказването на Хафъзов, който също поиска антибългарски: „България е зажадняла за вас, България ви чака, чакат ви Родопите, Добруджа и Айтоското поле, и Лудогорието. Моят благороден, велик, смел турски народ няма ли да им даде да разберат на 5-ти октомври, ще го направи, нали?“

– да се претърси България из основи за нелегални имигранти, защото те могат да носят със себе си както химическо, така и биологическо оръжие!

Действия трябват, а не проформа, господа политици!“

20 ноември 2015 г. 02:07:21 ч.
феникс

Да ни затворите устите не е решение на проблема -

Поне не рашава проблема на народа, а е само в полза на предателските власти и сили.

А проблема е създаден точно от тези дето искат да ни затворят устата, 

Аз съм против този закон, защото той не решава съществуващите проблеми в страната ни с мигранти и други, които искат да прекроят границите ни.

Проблема се дължи на антибългарската политика на управляващите - и този закон не е решение на проблема - а го задълбочава - защото вместо да защити правата ни - ги ограничава още повече.

Решение е -  да се зтворят границите, да се излезе от ЕС и НАТО - които не само че с нищо не допринасят за добруването на народа и страната ни - а правят точно обратното.

Това е един антибългарски и анти-демократичен закон - въпреки, че на всеки му е ясно , че демокрация тук няма.

20 ноември 2015 г. 14:30:38 ч.
vnmilen

Връшане към Тъмните векове или План за откъсване на земя от България?

И какво изобщо прави БХК в съставянето на този закон?!!! Та нали точно БХК защитаваха Ахмед Муса Ахмед!!!? 
/вж. статията на в-к "Атака": През 2004 г. БХК защитава джихадиста Ахмед Ахмед, чието мото е: „Поклон пред тези, които режат глави“/
 
Първи недъг на този закон - предприемане на мерки "съвместно с неправителствените организации, религиозните и етническите общности и частния сектор" срещу "расизъм, ксенофобия, престъпления, извършени от омраза, и др"? Т.е. всеки, който сподели във фейсбук колаж с текст "Искам референдум срещу неконтролируемото строителство на джамии в България", ще бъде съден от "неправителствени организации и религиозните и етнически общности"? Това, господа, госпожи и госпожици политици, се нарича "режим"!
 
Освен това, ако мургав индивид убие пенсионерка, а после го осъдят само за кражба на одеяло и 30 лв. (но не и за извършеното убийство - вж. новините), и ние скочим да го псуваме, по този "справедлив" закон, ще бъдем съдени за "език на омразата" и класифицирани като "потенциални терористи"?!?! А убиецът, както всички виждаме от практиката, ще се разхожда необезпокоявано на свобода??!
 
След внимателен прочит на това, всеки по-интелигентен човек ще осъзнае, че този проект не цели само да запуши устите на хората, а нещо много повече - това е опасност за националната ни сигурност! Първо разтвориха широко границите ни! След това разрешиха на нелегалните имигранти да се заселват, предвижват (и потенациално - укриват!) където пожелаят из България, докато се разглежда молбата им за статут на "бежанци"! След това се появява ни в клин, ни в ръкав, този закон, който ще класифицира всеки, говорещ срещу нелегалните имигранти (т.е. "ксенофобски" или "език на омразата") като "потенциален терорист"?! И пак ни в клин, ни в ръкав, се появява идеята за "Еврорегион "Тракия""?!!!

20 ноември 2015 г. 17:17:07 ч.
Kostadinov911

Голяма демокрация

Това ли ви е демокрацията? Затова ли гласувахме за ГЕРБ? Да се водим по акъла на отрепките от БХК? Да не можем свободно да изразим мнението си за боклуци като Джок Полфрийман? Да не можем да кажем, че не искаме нелегални имигранти, които Вие наричате бежанци? Тези неща няма да бъдат приети или дори да бъдат, ние масово няма да ги спазваме! Вместо да закриете БХК и да търсите отговорност от всички хлебарки, които работят там, за тяхните действия, които да изцяло срещу българския народ, Вие ги подкрепяте?!?!? 

25 ноември 2015 г. 23:22:50 ч.
pecatas

Който е писал тая помия да бъде разследван и да влезе в затвора или на гилотината!!!!

Искате да кажете, че незнайно от кого финансирани НПО-та ще си съдействат с институциите ЗА НАШЕ ДОБРО ?? Вие ненормални ли сте? Вносителя на това трябва да бъде разследван. Не плащам данъци в тая държава, за да позволявам на НПО-та да се бъркат в държавната политика! Преди да сте приели тоя абсурд, да знаете, че всичко се записва, всичко се помни и ще дойде време, в което всеки ще си плати КАКТО ТРЯБВА и на площада!!!! Идиоти!

 

51. Създаване на механизъм за взаимодействие на правоохранителните органи и специалните служби с медиите, лидерите на религиозни и етнически общности и НПО за адекватна медийна политика в противодействие на радикалните идеи и прояви.

26 ноември 2015 г. 10:37:43 ч.
cr3ator

Дефиниция на понятието "подстрекаване към омраза"

Нужно е да бъде детайлно изяснено съдържанието на израза "подстрекаване към омраза". В противен случай се създават предпоставки за неправомерно прилагане на описаните в стратегията методи за противодействие на тероризма срещу граждани, чиято единствена цел е да изразят позицията си по даден въпрос без да "подстрекават към омраза". Възможно е изразните средства, които използват, да изразяват нетърпимост, непоносимост или омраза към определени личности, организации или явления, но това не значи, че гражданинът цели да "подстрекава към омраза", а просто изразява емоционално мнението си. Още повече, че в много случаи омразата е предизвикана и следователно е оправдана. Не смятам, че трябва да ми се налага да "обичам" крадци, убийци и изнасилвачи! Напротив, омразата е най-малкото, което подобни индивиди заслужават! 

26 ноември 2015 г. 11:50:59 ч.
tryxy

Как ще бъде защитено правото на свободно изразяване

Искам да знам, как ще бъде защитено правото на свободно изразяване на българските граждани след въвеждането на тези точки: 

Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма (2015-2020 г.)

 50. Изграждане на действащи механизми за противодействие на езика на омразата, расизма и ксенофобията 
 
План за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията 
и тероризма (2015-2020 г.)
1.3. Формиране на междуведомствена работна група за създаване на нормативна база за противодействие на 
изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в СМИ. 
 
 
... И какво се разбира под български интерес: интересът на народа или на политиците, защото очевидно интересите ни са диаметрално противоположни? Това се вижда в позицията на народа по отношение на САЩ, Русия, Турция. 
В интерес на народа ли ще бъде тази Стратегия или удобен повод за саморазправа с неудобните на властта? 
 
 

26 ноември 2015 г. 14:14:38 ч.
derm

"Основата на всяко едно правителство са кражбата, лъжата и насилието." — Христо Ботев.

Вие сте от най-мразените(заради своята глупост и безхарактерност) управляващи в историята и тя ще ви осъди, не сега, но по-късно ;) Ние ви съдим всеки ден, затова искате да ни ограничите свободното мнение и почнахте да се страхувате от това, че никой вече не ви вярва на лъжите, затова трябва да ни затегнете юздите - новина ли в за вас, господа и госпожи, че българите се бунтуват срещу врага, бил той и в собствения ни дом? Изгонихте милиони млади, умни, признати шампиони извън тази държава, която и без това е заприличала на публичен дом... Позволихте на хиляди НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ да нахлуят, под предтекст, че са "бежанци". Някой от вас знае ли разликата, защото не си личи. Сега когато тоалетната преля, започнахте да се борите с тероризма?? Вие сте истинските терористи и ви пожелавам близка среща с т.нар "бежанци" ;) Позволихте на тези (дори няма да си напрая труда да им призная новото име), османците, които вчера обесиха Левски и се подиграха с тялото на мъртвия ви герой, днес да пазят въздушното ни пространство?? Вие сте ПРЕДАТЕЛИ. Ако толкова имате желание да изповядвате ислям, да се съвкуплявате с грозни, гнусни изроди, необразовани, невъзпитани и по-голяма напаст от циганите ви - правете го вие с тях в Министерски съвет. НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВИ ТЪРПИМ, САМО ЗАЩОТО ВСИЧКИ БАБИ И ДЯДОВЦИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС. Ние не сме терористи, ВИЕ пуснахте терористите да минават свободно, ТОВА НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ. Свободата на словото ще ви съсипе, но господа страхливци, дори да я ограничите, забравяте, че ние българите никога не мълчим. Ние 500г. не мълчахме, несъществува сила на тоя свят, която да ни запуши устите, да ни завържи ръцете и да ни откаже от борба :D Двата пръста горе за Герб и кака Демокрация".

26 ноември 2015 г. 21:28:28 ч.
eksci

ЗЗД - ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ДЪРЖАВАТА /разбирай на правоимащите/справка-https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%

Ще бъда изклчително кратък

Многоуважаеми госпожи и господа управляващи и депутати, не смея да Ви сравня дори и с родопските баби , тъй като дори и  те завалийките ползват мрежата за да се видят с децата си избягали в чужбина, благодарение на Вашето 25 годишно  изключително умно и целенасочено към Вашите джобове  управление на изстрадалата ни РОДИНА. Та, вместо да се грижите за виртуалните си любимци - кучета, крави, котки, видове от типа на Джаба и тем подобни по време на пленарни заседания, по време на които творите закони за защита на парите на притежаващите ги, да бяхте хвърлили едно око в мрежата ! Уважаеми управляващи, та Вие сте преполовили работата си по предизвикването на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! Най вероятно службите са Ви докладвали, но с характерната за Вас безскруполност и безочливост, породена от съзнанието на властимащи,сте махнали пренебрежително с ръка! Е, приемете този  добре преписан закон от 04 януари 1924г. и Ви гарантирам, че перфектно и без пропуски сте си свършили работата по предизвикването на гражданска война в България . Това за жалост ще бъде може би последният и окончателен удар за милата ни РОДИНА. МАЛОУМНИЦИ, и Господ е казал :крадете с мярка, но Вие сте разбрали крадете с мяра /справка- мярка-100гр. , мяра - прибл. 16 кг./. Спрете се! Изгонихте с Вашата алчност младите и ако се загледате в мрежата, тези които останаха тук няма да ви търпят повече! Само това ни липсва!   

27 ноември 2015 г. 07:36:42 ч.
ПотребителскоИме

Върнете се в училище!

Предлагам на всички сътворили този закон да се върнат в училище и да си припомнят, че на всяко действие, има равно по сила и обратна по посока противодействие.

Този закон ще погази много други закони, включително и конституцията. Затова той няма да мине.

Ако това все пак стане, не мисля, че някой ще се съобрази с него. Ще продължим да ви хулим и критикуваме ( доста меко се изразявам ) и няма да можете да ни затворите устата. А има и други начини. Ще си криптираме комуникацията на няколко нива. Ще си направим социални мрежи, които ще са непробиваеми. Технологиите за това са налице. Трябва да ви кажа, че неизвестното, е по-страшно от известното. Мисля, че ще е по-добре да премислите този вариант. По-добре да знаеш какво говорят за теб, отколкото да си в пълно затъмнение по въпроса.

Ако не позволите на хората да се изразяват свободно. те ще започнат да го правят по стените със спрей например. А има и други езици на които може да се говори, не само кирилица, латиница и графични средства. Когато човек има да каже нещо, той намира начин да го направи така, че всички да го чуят. Отнемете му възможността и той ще изрази мисълта си по начин, който може и да не ви хареса. А дори може и да е болезнен.

 

27 ноември 2015 г. 07:48:13 ч.
ПотребителскоИме

Що за сайт!

Извън темата!

Искам и да допълня.

Що за малоумие да ми изпращате на електронната поща потребителското име и паролата в прав текст?! Точната дума е малоумие. Нямам думи просто!!!

Всичко, което правите е от такъв порядък. Необмислено, неграмотно и опасно. 

27 ноември 2015 г. 07:48:16 ч.
ПотребителскоИме

Що за сайт!

Извън темата!

Искам и да допълня.

Що за малоумие да ми изпращате на електронната поща потребителското име и паролата в прав текст?! Точната дума е малоумие. Нямам думи просто!!!

Всичко, което правите е от такъв порядък. Необмислено, неграмотно и опасно. 

29 ноември 2015 г. 14:11:38 ч.
diogenes17

СПРТ е пряк удар срещу свободата на словото

СПРТ е пряк удар срещу свободата на словото. Посредством следните две подточки, Вие всъщност се опитвате да наложите цензура:

1.2. Хармонизиране на националната правнонормативна рамка с определенията на ЕС за противодействие на радикализацията и насилствения екстремизъм в електронното медийно пространство и интернет, в насока недопускане и противодействие на процеси като подстрекаване към омраза, разпространение на обучителни техники за терористична дейност, рекрутиране за извършване на терористична дейност.

1.3. Формиране на междуведомствена работна група за създаване на нормативна база за противодействие на изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в СМИ.

Отправям следните въпроси към уважаемите представители на законодателната власт в България:

Какви са критериите, посредством които се установява дали дадена публикация е "подбуждаща към омраза" или не е? 

Кой взима това решение и по какъв начин ще бъде съгласувано с широката общественост?

Кои лица ще съставляват горепосочената "междуведомствена работна група" и как ще се регулират действията им?

С какво се различават тези ваши предложения от политиката, която САЩ поведоха по отношение на т.нар. "национална сигурност" в отговор на събитията от  9.11.2001г., които кулминираха в разкритията на Едуард Сноудън, които изобличиха нелегална, глобална мрежа за следене на комуникации остановена от NSA и Five Eyes, със задколисната покрепа на редица европейски правителства и множество телекомуникационни компании? 

Какво направи българското правителство в отговор на това, че България беше една от страните страните, чиито граждани се оказаха сред милиардите подслушвани и следени нелегално? 

29 ноември 2015 г. 14:13:13 ч.
diogenes17

СПРТ е пряк удар срещу свободата на словото

СПРТ е пряк удар срещу свободата на словото. Посредством следните две подточки, Вие всъщност се опитвате да наложите цензура:

1.2. Хармонизиране на националната правнонормативна рамка с определенията на ЕС за противодействие на радикализацията и насилствения екстремизъм в електронното медийно пространство и интернет, в насока недопускане и противодействие на процеси като подстрекаване към омраза, разпространение на обучителни техники за терористична дейност, рекрутиране за извършване на терористична дейност.

1.3. Формиране на междуведомствена работна група за създаване на нормативна база за противодействие на изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в СМИ.

Отправям следните въпроси към уважаемите представители на законодателната власт в България:

Какви са критериите, посредством които се установява дали дадена публикация е "подбуждаща към омраза" или не е? 

Кой взима това решение и по какъв начин ще бъде съгласувано с широката общественост?

Кои лица ще съставляват горепосочената "междуведомствена работна група" и как ще се регулират действията им?

С какво се различават тези ваши предложения от политиката, която САЩ поведоха по отношение на т.нар. "национална сигурност" в отговор на събитията от  9.11.2001г., които кулминираха в разкритията на Едуард Сноудън, които изобличиха нелегална, глобална мрежа за следене на комуникации остановена от NSA и Five Eyes, със задколисната покрепа на редица европейски правителства и множество телекомуникационни компании? 

Какво направи българското правителство в отговор на това, че България беше една от страните страните, чиито граждани се оказаха сред милиардите подслушвани и следени нелегално? 

29 ноември 2015 г. 22:40:23 ч.
Онуфри

Не искам предателски закони

Този закон е антибългарски! Под прикритието на хуманност, права, толерантност и други подобни. Но е предназначен да подтиска българите. С какво право разни долнопробни неправителствени организации с олигофренско държание участват в писането на тия текстове?!?!!! Тия отрепки трябва да бъдат осъдени доживот!

30 ноември 2015 г. 19:41:29 ч.
sarnela

Подигравате ли се с нас?

1. Защо няма телефони, имейли за контакт във връзка с обсъждането? На други обсъждания имаше.

2. Защо няма широка разгласа на стратегията, така че хората да чуят добре за нея и да могат да кажат какво мислят?

3. Защо ползвате минималния срок по закон - 2 седмици?

4. Целта е каква? Да проврете легитимацията на полицейската държава под носовете на гражданите, за да нямат възможност да реагират?

5. Защо според вас, господа чиновници, няма нито едно положително мнение за стратегията ви - пак ли ще ползвате тезата, че българите са невежи, не схващат за какво иде реч?

6. Колко още мислите ще продължи безнаказаността ви?