Обществени консултации

Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски

 С Постановлението за изменение и допълнение на Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски се предлагат промени, с които разпоредбите на наредбата се привеждат в съответствие с промените в Кодекса за социално осигуряване, приети със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г., с които се променя кръга на осигурените лица и обхвата на доходите, върху които се дължат осигурителни вноски.


Дата на откриване: 21.2.2017 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Социална политика и заетост
Дата на приключване: 23.3.2017 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
01 март 2017 г. 16:25:30 ч.
nelkam

Относно § 1 т.4 - Нова алинея 10 на чл.1

Посочения в изречение трето начин за изчисляване на минимален осигурителен доход /МОД/ на час в много случаи е невъзможен. Например: Сумирано отчитане с период 6 месеца. Първия месец от периода е октомври, последния месец е март следващата година. Минималния осигурителен доход за октомври, ноември и декември е известен, но за януари, февруари и март следващата година е неизвестна величина. Така за октомври, ноември дори и за декември /в случай, че заплатите се изплащат преди края на декември/ не може да се изчисли МОД на час.

В тази ситуация ще попадат всички, които имат период 5 месеца, период 2, 3, 4, 6 месеца, чийто последен месец не е декември, а обхваща и месеци от следващата година.