Обществени консултации

Проект на Решение на Министреския съвет за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

С предложения проект на Закон за изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи се цели привеждането в съответствие на българското законодателство с Договора за функционирането на Европейския съюз.


Дата на откриване: 12.7.2017 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Земеделие и селски райони
Дата на приключване: 13.8.2017 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
13 юли 2017 г. 19:04:43 ч.
сърцеводител

ПРЕДАТЕЛИ! Как не ви е срам?!!!

Абсолютно предателство!

Как не ви е срам!

Дедите ни затовали са се борили и са проливали кръвта си?! За да продаваме ние днес под натиск от Европа и чужди интереси скъпоценното си малко парче земя - наречено България!

Нашата единствена родина!!!

Как не ви е срам? Вие имате ли съвест? Ценности?

Българи ли сте или слуги на чужди интереси?

Срам ме е от вас!

Вие сте предатели и бих ви заплюл ако ви срещна на улицата!

Няма да го допуснем!

Нито един българин няма да ви позволи!

ПРЕДАТЕЛИ!

14 юли 2017 г. 14:55:38 ч.
николета148

Решение на Министреския съвет за изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделските з

Родоубийци,за които нищо свято не остана,България не ви е бащиния,че да разрешавате кой да купува и кой да продава.Съд народен трябва за предатели и изменници като вас.

14 юли 2017 г. 14:58:28 ч.
Борисов

Боклуци

Е това вече си е чисто разпродаване на България...

Не стига, че един куп руснаци, турци, араби и т.н. изкупуват имоти на безценица, а сега вече ще може да продавате земя и на арабски и африкански имигранти, спонсорирани от Турция, които не знаят и една българска дума!

Ама и в българския народ е проблемът - много млади българи заминаха да живеят в чужбина, без да се замислят, че някой ден може да нямат дом в който да се върнат в България!

За вас няма защо да се притесняваме нали? Ще си заминете като младите българи в чужбина, защото сте безродници и за вас държавата е само "бизнес" нали? А ние тук, българите които оставаме в България да му мислим нали?

Внимавайте, че ако разпродадете твърде много от България, заспалият лъв може и да се събуди и нито закони, нито статуса ви ще ви помогнат. 

Напуснете България сега!

 

14 юли 2017 г. 20:49:50 ч.
eurobullab

закон за ползване на земеделските земи

Без коментар  $$$

15 юли 2017 г. 01:19:26 ч.
Мария-Магдалена

ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СОБС

                                                                                    Това което искате да направите е предателство спрямо народ  и Родина! Целият български народ знае че служите на чужди интереси, и вие не го криете. Много вреди ни причинихте, но да посегнете на земята  най-ценното за всеки човек - това е върха и никой от нас българите няма да ви го позволи. Или вие сте продали вече половината България и сега искате набързо да продадете и другата половина и да закриете държавата България. Сигурно сте чели някога много отдавна “Стълбата“ на Гео Милев - точно такива сте, колкото нагоре се изкачвате по стълбата, ставате  глухи, слепи неми за народните неволи и страдания. Това вече българския народ и идните поколения няма да да ви го простим - да бъдем роби в собствената си родина.

15 юли 2017 г. 03:28:50 ч.
pregomi

Закон за изменение

Преди 13 години САЩ нареждат да се промени Конституцията на България, за да може чужди граждани да изкупуват българска земя. Промените в Конституцията са извършени с писмени указания от американската търговска камара, внесени в деловодството на парламента, внесено с входящ номер 439-00-139, от 19.11.2004г. Посочен е дори и точният час на завеждане на писмото в деловодството – 16:23ч. Писмото е адресирано до:
 
Председателя на парламента Камелия Касабова
Посланика на САЩ, г-н Джеймс Пардю
Посланика на Израел, г-н Авраам Шарон
Посланика на Република Турция, г-н Хайдар Берк
 
Решението за промяна на закона, според визираните от вас мотиви е "С предложения проект на Закон за изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи се цели привеждането в съответствие на българското законодателство с Договора за функционирането на Европейския съюз."
 
Според разпоредбата на чл. 22, ал. 1 от Конституцията е предвидено, собствеността върху земя не може да се придобива от чужденци и чуждестранни юридически лица, освен при наследяване по закон, в който случай те следва да прехвърлят собствеността си. Следователно по отношение на земята, като особено ценен обект е създаден специален режим на собствеността с въвеждане на ограничения за придобиването й от чуждестранни лица. Конституционният законодател безспорно има предвид значението на земята и собствеността върху нея за развитието на родна, българска бизнессреда, а целта е да се гарантира възможността за повишаване на благосъстоянието на българските граждани и за осигуряване на реалното им участие в икономическото развитие на страната, включително и чрез участие на пазара на земята.
За да изтъквате съобразяване на българското законодателство с Договора за функционирането на Европейския съюз е необходимо да изтъкнете за сравнение същите правни отношения и промени в закона с други членки на ЕС. Наясно съм с огромната завист и озлобление на света, спрямо високият процент на частна собственост на българите, които не са такива по документ и регистрация, но имат това самосъзнание. Именно те са тези, които упражняват вот, плащат си данъците, живеят и отглеждат децата си в България, независимо от примамливите предложения и гаранции в чужбина. За благодарност, такива като вас, за които национален интерес е отживелица и вехто понятие без никаква стойност, но личните заслуги и приоритети от първостепенна важност, мога да заявя следното: не вашите, а нашите предци създадоха, изградиха, поставиха граници на ТАЗИ ЗЕМЯ, която не случайно носи ТОВА ИМЕ. През всички векове на съществуване, мнозина кроиха злонамерените си планове за ликвидиране на нацията и името на народа и територията. „Човек предполага, а Господ разполага” т.е. никое човешко намерение, план, усилие и пр. не може да устои пред Божието намерение и воля, а България е доказан и изпитан с времето факт за изпълнението на това. 
Вие се явявате насилници и тирани, върху народ на който определено не принадлежите, но давате територията му в чуждо притежание. Горко на всички ви, защото много добре знаете какво правите!

16 юли 2017 г. 22:09:33 ч.
mironelo

Върнете земята

Не бих искал да коментирам юридическата, правна страна, а социалната,  народа е докаран до крайна бедност и то предимно тази част от народа, която живее чрез пенсиите, които са достойни не за живот, а за геноцид, та никак не е чудно, че точно тези възрастни хора притежават земята на тяхно име, за да бъдат принудени от глад и мизерия да продават на безценица.

Според част от писмото на Американската търговска камара в България се пише:

„Същевременно инвеститори от чужбина проявяват интерес и са готови да вложат средства и да осъществят проекти, които ще са от полза за страната и всеки български гражданин, но забраната за придобиване на земя е обстоятелство, което ги възпира.“

Че всичко било уж в интерес на българския гражданин, но е видно колко спечели българина до ден днешен, и е видна зависта на заинересованиет страни, към които е адресирано писмото

Посланика на САЩ, г-н Джеймс Пардю;

Посланика на Израел, г-н Авраам Шарон;

Посланика на Република Турция, г-н Хайдар Берк!

защото българина имаше най-голям процент частна собственост и така е било, земята е дадена на човека да я владее за да изкарва прехраната си.

Навярно си спомняте че България бе пълна с градини вили и лозя и бе китна градина и селското стопанство бе водещо, и как и в чий итерес се проведе приватизацията на земята с една единствена цел да се отнеме земята на българина и прогони от нея да служи в чужда земя и далеч да не сме единни, видно е и кой се страхува от народ, който е изпълнявал не веднъж Божията воля и ще продължава да я изпълнява, защото не от човека зависи това.

Крадяхте история сега и земя, но всичко което предстои да стане не можете да спрете, защото не от вас зависи това.

​Върнете земята на българина за да заприлича пак на китна градина!