Обществени консултации

Законопроект за туризма

Законът има за цел подобряването на координацията в управлението на сектора на национално равнище, като разширява функциите на Националния съвет по туризъм (НСТ). Туристическият бранш да участва активно във формирането и провеждането на туристическата политика, предвижда проектът. Документът стимулира участието на местните общности в туристическото развитие чрез по-широк обхват на общинските програми в сектора. Създава се нормативна база за формиране на Национална мрежа на туристическите информационни центрове (ТИЦ). Законът ще хармонизира със законодателството на ЕС разпоредбите за извършване на туроператорска и туристическа агентска дейности. Чрез въвеждането на регламенти за допълнителни туристически услуги се очаква проектът да съдейства за подобряване качеството на обслужване и защитата на потребителите.

Коментари и предложения по проектозакона могат да се представят до 26 април 2011 г. и на място, на адреса на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (София, ул. Леге № 4), на факс 988 23 15, както и в електронен вид на e-mail адрес: ma.ivanova@mee.government.bg.


Дата на откриване: 11.4.2011 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Туризъм
Дата на приключване: 25.4.2011 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
14 април 2011 г. 11:48:48 ч.
Ivanasen

Защо утежнявате бизнеса?

Защо отново въвеждате безумни ограничения на пазара? Въвеждате редица лицензи и ограничения, сертификати и повече бюрокрация за толкова дребни бизнес начинания и то без да можете да контролирате процеса. Намалете огромните такси, които имате за регистрация на туроператорска дейност. В Естония регистрацията на туроператор е 19 евро, а в България 3500 евро! Режимът за категоризация на самостоятелни заведения е абсолютно излишен! Никой човек вече не се интересува колко петолъчки е едно заведение, а собствениците на заведения предпочитат по ниска категоризация заради бюрокрацията, която създавате. Безумно е вие да лицензирате ски инструкторите. Има цели асоциации на скиори като Българската асоциация за ски свободен и екстремен спорт, които отлично биха вършили отговорно тази работа!

14 април 2011 г. 12:04:10 ч.
Ivanasen

Туроператор в Естония

Вижте как се регистрира туроперaтор в Естония на този линк: http://www.eesti.ee/eng/ettevotjale/erinouetega_tegevusalad/turism/reisiettevotja/