Обществени консултации

Проект на Решение на Министерския съвет за изменение и допълнение на Решение № 619 на Министерския съвет от 2009 г. за приемане на Списъка на регулираните професии в Република България

С проекта на Решение на Министерския съвет за изменение и допълнение на Решение № 619 на МС от 2009 г. за приемане на Списъка на регулираните професии в Република България се изменя Списъкът на регулираните професии в Република България, като предложената промяна е регулираната медицинска професия „масажист“ да бъде променена на „масажист (за лица с увредено зрение)“.          

Промяната е направена по предложение на Министерството на здравеопазването и въз основа на решение на Комисията за осъществяване на процедура по изготвяне на предложения за включване или изключване на професии от Списъка на регулираните професии в Република България, създадена със заповед на министъра на образованието и науката. Спазени са условията и изискванията за регулирана професия, съгласно Закона за здравето и Закона за признаване на професионални квалификации по отношение на професията „масажист“.


Дата на откриване: 4.4.2018 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Образование
Дата на приключване: 4.5.2018 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари