Обществени консултации

Проект на Решение на МС за предложение до Народното събрание за разглеждане доклада на МС относно резултатите от провеждането на оценка на изпратените предложения съгласно Актуализирания проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет“

Проект на Решение на Министерски съвет за предложение до Народното събрание за разглеждане на доклада на Министерския съвет относно резултатите от провеждането на оценка на изпратените предложения съгласно Примерен план (Пътна карта), Приложение № 3 към Актуализиран проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет“, одобрен с Решение на Народното събрание, ДВ, бр.51 от 2018 г., и възлагане на министър-председателя на Република България да създаде организация и преговорен екип за изготвяне на проект на международен договор и провеждане на преговори с Правителството на Съединените американски щати за придобиване на нов тип боен самолет.

 


Дата на откриване: 21.12.2018 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Външна политика, сигурност и отбрана
Дата на приключване: 4.1.2019 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
29 декември 2018 г. 07:34:41 ч.
blilov

Странности

Здравейте,

Интересни факти - Грипен е с най-добри оперативни характеристики, има възможност за разсрочено плащане, но все пак избираме Ф-16, който е с по-слаби оперативни възможности и трябва да се плати 100% с еднократна вноска.

Тоест, тотално ще се променят условията на конкурса - от една страна ще вдигнем сумата за договора, а от друга ще позволим да се плати наведнъж. Това не поставя ли другите участници(например СААБ) в неравностойно положение, тъй като те дават предложения на базата на изискванията на оригиналното запитване?

Ясно е, че Ф-16 е напълно политически избор, предвид усиленото лобиране на членовете на ГЕРБ(основно Цветан Цветанов и отскоро много усилено и Бойко Борисов), но отново остава привкуса на изключително нагласен конкурс.

02 януари 2019 г. 17:36:41 ч.
Boianova

Как така "..няма данни за цените на..."?

Какви оферти се разглеждат, какви решения се взимат, при липсващи данни за цени на допълнителни устройства и подобрения? Ще плащаме неустойки за такъв вид "поръчки" за определен кон.

02 януари 2019 г. 21:20:07 ч.
спирдон

Граматиката

Добре е внимателно да прочетете текста на проекторешението, за да поправите граматическите грешки.

03 януари 2019 г. 12:10:46 ч.
MT

Лошо решение, Гирпен е по изгодния избор

и