Обществени консултации

Проект на "Наредба № ….. от …….. 2020 г. за публичните регистри в Министерството на младежта и спорта"

Във връзка със законовата делегация на чл. 9, ал. 2 от Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) предлагам на вниманието Ви проект на наредба, която урежда материята, предвидена в посочената законова разпоредба, свързана с публичните регистри по чл. 9, ал. 1 от ЗФВС.

Проектът е разработен с участието на експерти от дирекции „Правно и административно осигуряване“, „Спорт за високи постижения“, „Спорт за всички и спортни училища“ и „Инвестиционна политика и обществени поръчки“.


Дата на откриване: 19.12.2019 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Спорт
Дата на приключване: 18.1.2020 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
06 януари 2020 г. 16:28:03 ч.
dimot887

Ще реши ли проблема с клубовете-фантоми?

Не съм много сигурен как този законопроект ще подобри нормативната уредба, така че в сила да влязат регистри, отразяващи реалното състояние на отделните спортове. Напоследък се говори, че т. нар. "клубове-фантоми" играят силно негативна роля върху развитието на волейбола и футбола, но те не са единствените потърпевши. Вижте как е в щангите: https://betenemy.com/kakvo-ochakva-bulgarskite-shtangisti/ . Дори квотата за Олимпийските няма да запълним. Преди няколко месеца някои членове на федерацията се оплакаха точно срещу фиктивно действащите клубове, които с гласовете си накланят вота за ръководство на федерацията. 
Надявам се, ако този законопроект бъде приет, да бъде основа за обществено-достъпен онлайн регистър, където да може да се прави мониторинг на всички актове и дейности на спортните клубове, с което пък да се направи отсяване на фиктивните.