Обществени консултации

Проект на Заповед относно определяне размерите на допълнителните възнаграждения за научна степен, за полагане на труд през нощта от 22,00 до 6,00 ч., за полагане на труд на официални празници и за времето на разположение, изплащани на държавните служит

Основната цел на акта е с него да бъдат определени конкретните размери на допълнителните възнаграждения на държавните служители за научна степен, за полагане на труд през нощта от 22,00 до 6,00 ч., за полагане на труд на официални празници и за времето на разположение. Размерите на тези допълнителни възнаграждения са определени така, че същите да бъдат осигурени в рамките на утвърдените средства по показател „Персонал“ в бюджета на МВР за 2020 г. Публикуваният проект на Заповед е изготвен на база до сега действащите размери на допълнителните възнаграждения, изплащани на служителите на МВР, с изключение на размера на допълнителното възнаграждение за нощен труд. Предвид това, издаването на проекта на Заповед няма да доведе до отнемане на привилегии или ощетяване на служителите, на които се изплащат допълнителни възнаграждения. Тези размери на допълнителните възнаграждения са съобразени с фактическия брой на служителите на МВР, на които се изплащат допълнителните възнаграждения и с утвърдените средства в бюджета на МВР за 2020 г. за разходи по показател „Персонал“.


Дата на откриване: 2.1.2020 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Правосъдие и вътрешни работи
Дата на приключване: 3.2.2020 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
03 януари 2020 г. 19:46:13 ч.
Ivo

До кога

0.10 лв на час за времето на разположение е подигравка със служителите. Има такива които са по 2 човека и са на разположение по половин месец - не може да разполага с времето си или спокойно да излезе със семейството си или с приятели, денонощно трябва да е готов да отиде и да работи за 15-20 лв месечно. Времето на разположение трябва да е не по-малко от 0.25 лв на час. 

03 януари 2020 г. 20:09:15 ч.
Пенчо

Нощен труд.

 

Нощният труд трябва да се плаща поне по 2 лева.Освен това трябва и да се преизчислява с коефициент -0.143.

08 януари 2020 г. 16:48:04 ч.
peycho5

До кога с подигравките

Здравейте,

считам, че заплащане от 0.10 лв. на час за времето на разположение на всички държавни  служители по чл.142, т.1 и т.2  от ЗМВР е подигравка ио обидно . Солидаризирам се с Иво, че като първа стъпка е нормално да бъде коригиран на не по-малко 0.25 лв. на час.