Обществени консултации

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 19 юли 2017 г. за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и/или употребата на наркотични вещества или техни аналози

Проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 2017 г. за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и/или употребата на наркотични вещества или техни аналози цели разширяване на кръга на правно регламентирани лаборатории, в които може да се правят изследвания за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози.


Дата на откриване: 11.9.2020 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Правосъдие и вътрешни работи
Дата на приключване: 11.10.2020 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
18 септември 2020 г. 11:01:01 ч.
joro112

съдържание на алкохол в кръвта

Когато в България загиналите са най-много на милион жители, не е редно допустимото съдържание на алкохол в кръвта на водачите на МПС да е 0,5 промила на хиляда. Докато в съседни страни е 0,2 промила на хиляда, а страни в ЕС имат нулева толерантност. Може на редбата  или правилник към закон за движение по пътищата да уточни диферецирано приложение, различни допустими граници на съдържанието на алкохол в кръвта на водачи на обществен превоз, например нулево съдържание, предвид повишената обществен опасност.