Обществени консултации

Консултационен документ за концепция на законопроект за ветеринарномедицинската дейност (нов)

 

Министерството на земеделието, храните и горите организира обществена консултация по реда на Раздел V от Наредбата за обхвата и методологията за извършване на оценка на въздействието по концепция на проект на нов Закон за ветеринарномедицинската дейност.

Чрез обществената консултация се канят всички заинтересовани страни да дадат своите предложения, коментари и становища, както и да зададат въпроси по концепцията на проект на Закон за ветеринарномедицинската дейност.

Законопроектът ще бъде изготвен съгласно Програмата за пригодност и резултатност на регулаторната рамка (REFIT) на Комисията за по-добро регулиране – опростена и по-лесна за разбиране нормативна уредба, която да допринесе за очакваните ползи за гражданите и бизнес операторите, като в същото време ще намали административната тежест и свързаните с нея разходи.

Законопроектът има за цел да бъдат въведени в националното законодателство изискванията на актове, отнасящи се до правото на Европейския съюз по отношение на агрохранителната верига, защитата на здравето на хората и животните и за ветеринарните лекарствени продукти.

 

 Отговорна структура:

 дирекция „Политики по агрохранителната верига“, МЗХГ 

 Електронен адрес:

 RRankova@mzh.government.bg

 


Дата на откриване: 15.10.2021 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Земеделие и селски райони
Дата на приключване: 15.11.2021 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
15 ноември 2021 г. 16:23:54 ч.
Haralanova

Продажба на домашни любимци

Забрана на домашното развъждане на кучета, основен източник на уличната популация , заедно с изхвърлянето на ненужни вече домашни любимци или възрастни работни кучета /ловни,овчарски, пазачи и др./ .Развъдна дейност да могат да упражняват само ограничен брой , лицензирани ,подлежащи на строг контрол и плащащи големи такси развъдници. Забрана продажбата на домашни любимци в интернет платформи, зоомагазини и пазари. Продажба трябва да се извъшва само на сайта на развъдниците  , където да има пълна информация за животното и номера на чипа или на место от развъдника.

Осигуряване на безплатно чипиране и кастрации  на всички домашни и улични животни от държавата.