Обществени консултации

Проект на РМС за одобряване на проект на Програма за сътрудничество в областта на висшето образование и науката между МОН на Република България и Министерството на иновациите и технологиите на Унгария за периода 2022-2024 г.

Двустранното сътрудничество в областта на образованието и науката с Унгария се осъществява съгласно Спогодбата между правителствата на България и Унгария за културно, образователно и научно сътрудничество, подписана на  05 май 1994 г., въз основа на която се изработват тригодишни работни програми за сътрудничество, съдържащи финансовите и организационните разпоредби, необходими за изпълнението.

Подписаната на 24 септември 2019 г.  Програма за сътрудничество в областта на образованието и науката между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на човешките ресурси и Министерството на иновациите и технологиите на Унгария за периода 2019 – 2021 г. изтече на 31 декември 2021 г. и в тази връзка Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на иновациите и технологиите на Унгария съгласуваха текст на проект на програма за следващия тригодишен период.

С предложения проект на Програма ще продължи сътрудничеството в областта на висшето образование и науката между Република България и Унгария за следващия тригодишен период.


Дата на откриване: 6.4.2022 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Образование
Дата на приключване: 9.5.2022 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари