Обществени консултации

Проект на РМС за одобряване на проект на Споразумение между МОН на Р България и Министерството на образованието и професионалното обучение на Испания за сътрудничество относно паралелките с училищен учебен план за профилирано образование с интензивно ....

Споразумението между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на образованието, културата и спорта на Кралство Испания относно създаването и работата на билингвалните паралелки с испански език в средните училища на Република България, организацията на зрелостния изпит за учениците от тези паралелки и необходимите изисквания за издаване на диплома за средно образование от Министерството на образованието, културата и спорта на Кралство Испания е подписано на 18 септември 2001 г. в гр. София.

Подписаното през 2001 г. Споразумение позволяваше учителите да преподават единствено в езикови гимназии и в средни училища с профилирани паралелки с интензивно изучаване на езика.

С проекта на Решение се предлага актуализиране на това Споразумение предвид факта, че то е подписано много преди приемането на България в Европейския съюз, като междувременно у нас са настъпили редица законодателни промени в областта на образованието.

Проектът на новото Споразумение между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на образованието и професионалното обучение на Кралство Испания, предвижда учители от Испания вече да могат да преподават испански език и на ученици в начални и в основни училища, а също така създава условия за повишаване на квалификацията на българските и испанските учители и подпомага обмена на ученици и учители между двете държави.


Дата на откриване: 16.8.2022 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Образование
Дата на приключване: 15.9.2022 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари