Обществени консултации

Проект на Закон за водоснабдяването и канализацията

С проекта на Закон за водоснабдяването и канализацията се създава единна уредба, събрана на едно място, която цели да обхване и подобри цялостната нормативна база, регламентираща дейностите в отрасъл водоснабдяване и канализация в Република България.

Становища и коментари могат да бъдат изпращани на електронния адрес на Центъра за административно обслужване: e-mrrb@mrrb.government.bg или през Портала за обществени консултации.


Дата на откриване: 10.6.2024 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Регионална политика
Дата на приключване: 10.7.2024 г.
Коментари
Добави коментар
 
12 юни 2024 г. 17:28:08 ч.
ЯЦветанов

Подготвя се узаконяване на данък за мафията

Налагането на такса за водомер, е начин законово да се гарантират приходи на мафията. След като се твърди, че шарите ще отиват във ВиК мрежите, тогава ако има увеличение на печалбите на ВиК дружествата дори и с една стотинка, тя ще е дошла от таксата за водомерите.

За хиляден път мафията се опитва да намери законен начин, да краде гражданите. Не се отказва лесно!

След като може да бъде законосъобразно да се плаща за неизпозлването на услуга, тогава искам МРРБ да ми плаща за това, че не ползва услугите на моята фирма!!! И аз имам нужда от пари, за да си подобря дейността!

Мафията няма почивен ден! И пионките на мафията по министерствата - също!

Гражданите ще се поставят в робска зависимост от ВиК дружествата! А какво ще се случи с тези, хора, които не живеят в България? В затвора ли ще ги вкарат за това, че не живеят в България и не са си платили данък "рекет" на мафията? Или ще им продадат апартаментите със съдия -изпълнител?

България не е правова държава! Тя е собственост на двама души! Затова и всички желания на мафията, се реализират от държавните институции!

12 юни 2024 г. 17:31:56 ч.
ЯЦветанов

КЕВР - 10 лв. за кубик вода е социално поносима цена!

Нека не забравяме, че КЕВР каза преди години, че 10 лв. за кубик вода е социално поносима цена! Сага КЕВР може да  ни каже, че 100 лв. за кубик вода е социално поносима цена! А цена от 10 лв. месечно за водомер, са жълти стотинки за всеки гражданин!

12 юни 2024 г. 17:39:31 ч.
ЯЦветанов

Такса водомер не се базира на икономическа логика

В мотивите към законопроекта е записано следното:

"- да се въведе нова структура на цените на ВиК услугите, базирана на гарантиране на минималните разходи за ползване на системите и потребените услуги;"

Как постоянната такса без потребление, се базира на "ползване на системите и потребените услуги"?

Тук не говорим за потребени услуги! Ако не се ползва вода, не се потребява услуга! Значи не се дължи такса!

А ако се ползва вода, таксата на може да бъде една, защото цената на кубик ще е ралична!

ВиК дружествата работят на печалба! Няма икономическа логика, да се въвежда такса за водомерите! Всичко трябва да бъде включено само в цената на водата!

След като на операторите им е толкова трудно да работят съ сегашните високи цени, да фалират и ВиК секторът да стане държавен!

12 юни 2024 г. 18:11:05 ч.
ЯЦветанов

ГЕРБ иска хората да плащат такса водомер

Управлява ни служебно правителство на ГЕРБ-ДПС, с министър-председател бивш много виден депутат от ГЕРБ. Както се видя през последните месеци, той изпълнява пряко заръките на Бойко Борисов и събрания на структури на ГЕРБ. Ето защо, няма как някой друг да бъде отговорен за неистовото придвижване на законопроект, срещу който обществото е настръхнало и който ще узакони приходи за мафията.

 

Чии интереси обслужва министър Коритарова, след като със сигурност това не са интересите на обществото?

12 юни 2024 г. 20:55:52 ч.
remarek

такси макси

Каква такса за достъп като служителите от В и К идват 6 месеца в годината, а може и по-рядко. Начисляват авансово и след това или пащам много, или хич. И накрая - никога не съм виждал фактура от В и К. Преди да ни товарят с каквото и да е, да вземат да си изчистят нещата с пацие...., клиентите 

19 юни 2024 г. 21:22:03 ч.
arabia

СТАНОВИЩЕ ОТ един обикновен гражданин. . НО това е и моето мнение.

Защо е необходимо да плащаме за нещо , което не ползваме...?  Не стига ,че цената на воадата е толкова скъпа. Не стига ,че качеството на водтаа е почти равно на нула . Не стига , че си плащаме и водомерите, за какво по дяволите ще е тази такса.  КОга ще видим с нещо да се облекчат гражданите. КОга..?   В и К дружествата са стопански субекти.  И като такива , трябва да са на печалба. Ако нямат такава , значи трябва да фалират и друг да се заеме с тази дейност. Това е стопанската логика. А не да се търсят начини да се ограбват гражданите с разни такси.   Уж имаме пазарна икономика, а се оказва ,че това не   е така.